Prasekolah Seri Duyong terletak di Sekolah Kebangsaan Seri Duyong, Permatang Duyong, Melaka. Memulakan persekolahan pada 3 Januari 2008 bersamaan 24 Zulhijjah 1428 Hijrah. Prasekolah ini menerima pelajar sulongnya iaitu seramai 75 orang kanak-kanak berumur enam tahun Prasekolah ini terdiri daripada tiga buah kelas dan dikendalikan oleh tiga orang guru terlatih dan tiga orang Pembantu Pengurusan Murid.

Sabtu, 23 Februari 2013

Salam

Semua, semua, dan semua.

Baik buat rakan Bloggers, rakan Facebook, rakan Twitter,abang, adIk-adIk, bonda, ayahanda, guru-guru, mahupun musuh-musuh terkini, tidak dilupa juga buat mereka yang saya tersimpan dendam selama INI.

Terima kasih kerana berbuat baik kepada saya. Terima kasih kerana berbuat baik kepada saya. Terima kasih kerana berbuat baik kepada saya.

Dan mohon maaf dari sedalam dan seikhlas hati, buat mereka yang saya tersimpan dendam selama setahun  ini.

Dan segala kesalahan kalian terhadap saya selama ini saya maafkan. Dan lupakan. Tanpa bersisa berbaki. Saya maafkan. Saya maafkan. Biidznillahi ta'aalaa.

Sekali lagi. Buat semua, terima kasih kerana berbuat baik kepada saya. Terima kasih kerana berbuat baik kepada saya. Terima kasih kerana berbuat baik kepada saya.

Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, "apa telah berlaku kepada SAYA?".

- Nothing really happened.

Sekadar; tiba-tiba hati ini terasa terpenuhi oleh rasa tenang dan damai, sejuk serta bahagia. Bagai segala kotoran degil yang melekat di dalam hati selama ini tiba-tiba tertanggal oleh satu basuhan sakti di tangan Sang Pemilik Hati. Segala dendam dan kesumat, lesap tanpa meninggalkan barang satu bekas. Sehinnga tertimbul pula satu tanda tanya ganjil di benak fikiran, "apa guna aku berdendam?".

Maka sekali lagi, segala puji bagi Allah, Tuhan yang Maha Berkuasa manghidupkan semula hati-hati yang telah mati.

Sekian entry pendek yang tidak berapa pendek. Wassalaamu'alaikum wa rahmatullah. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan